Περιεχόμενα
Τα Νέα μας

           Οικονομική Ενημέρωση Αγροτών
 
Οικονομική Ενημέρωση  Αγροτών
Χώρος άμεσης συνομιλίας
  
Αγιος Σεραφείμ News

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας


ShoutMix chat widget

     Image Hosted by ImageShack.us

Το site του ’γιου Σεραφείμ έχει μεταφερθεί

                                                                         ΕΔΩ

 

Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Δημοτικά Διαμερίσματα

Ο Μώλος-’γιος Κωνσταντίνος είναι δήμος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Δημιουργήθηκε, με εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, με τη συνένωση των δήμων Μώλου, Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του Μαλιακού κόλπου και δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε απόσταση 160 χιλιομέτρων περίπου από την πρωτεύουσα. Έδρα του δήμου είναι τα Καμένα Βούρλα.

Ο δήμος περιλαμβάνει τα παρακάτω δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς:

Δ.δ. Μώλου -- ο Μώλος [ 3.203 ]
Δ.δ. Αγίας Τριάδος -- η Αγία Τριάδα [ 335 ]
Δ.δ. Αγίου Σεραφείμ -- ο ’γιος Σεραφείμ [ 1.039 ]
Δ.δ. Αγίου Χαραλάμπους -- ο ’γιος Χαράλαμπος [ 195 ]
Δ.δ. Ανάβρας -- η Ανάβρα [ 178 ]
Δ.δ. Καλλιδρόμου -- το Καλλίδρομον [ 225 ]
Δ.δ. Κομνίνης -- η Κόμνινα [ 369 ]
Δ.δ. Μενδενίτσης [ 595 ]
bullet η Μενδενίτσα [ 499 ]
bullet τα Καραβίδια [ 96 ]
Δ.δ. Σκαρφείας -- η Σκάρφεια [ 529 ]
Δ.δ. Καμένων Βούρλων [ 2.848 ]
bullet τα Καμένα Βούρλα [ 2.742 ]
bullet η Καρυά [ 106 ]
Δ.δ. Καινουργίου [ 1.384 ]
bullet το Καινούργιον [ 1.219 ]
bullet η Αγία Αικατερίνη [ 138 ]
bullet το Νέο Θρόνιο [ 27 ]
Δ.δ. Ρεγκινίου -- το Ρεγκίνιον [ 832 ]
Δ.δ. Αγίου Κωνσταντίνου [ 3.081 ]
bullet ο ’γιος Κωνσταντίνος [ 2.574 ]
bullet η Ακτή [ 48 ]
bullet το Ασπρονέρι [ 34 ]
bullet ο Λογγός [ 385 ]
bullet το Νεοχώρι [ 40 ]
Δ.δ. Αγνάντης -- η ’γναντη [ 329 ]
 
 ΜΩΛΟΣ

Ο πρώτος οικισμός του 1821 κάηκε από τους Τούρκους γιατί οι κάτοικοί του συμμετείχαν στην επανάσταση. Το 1833 οι διασωθέντες κάτοικοι επέστρεψαν και έχτισαν ξανά το κατεστραμμένο τους χωριό εκεί που βρίσκεται σήμερα ο Μώλος. (Η αρχαία Βήσσα εντοπίζεται στο δρόμο προς τον Αγιο Χαράλαμπο, μετά το νεκροταφείο). Κεφαλοχώρι και έδρα του δήμου με σύγχρονη οργάνωση, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γιορτές κρασιού, πανηγύρι, με παραδοσιακό οικισμό ψαράδων και γραφικές ψαροταβέρνες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκαταστάσεων κοινωνικής υποδομής συγκεντρώνεται στο Μώλο και εδώ οι τουρίστες μπορούν να βρουν στοιχεία για όλα τα χωριά της περιοχής. Απέχει μόνο δέκα λεπτά τις Θερμοπύλες και τα ομώνυμα λουτρά που είναι τα αρχαιότερα καταγεγραμμένα ιαματικά λουτρά της παγκόσμιας ιστορίας.

ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Είναι η νέα ονομασία του παλιού χωριού ΔΕΡΒΙΣΑΔΕΣ, γιατί πιθανώς τη περιοχή χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι της Μενδενίτσας κατά την Τουρκοκρατία ως ξεχειμαδιό. Βρίσκεται  6χλμ ανατολικά από το Μώλο και είναι παραλιακό . Το μικρό εκκλησάκι του με την παλιά εικόνα του Αγίου βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Το αλιευτικό καταφύγιο διευκολύνει την προσέλευση επισκεπτών από θαλάσσης, καθώς και τα δύο κάμπινγκ που εξυπηρετούν τους τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.  Οι ακτές του είναι όμορφες και δροσερές λόγω των έντονων μελτεμιών που παρέχουν και ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του surfing

Καμένα Βούρλα

Σε απόσταση 180 χλμ. από την Αθήνα και 40 χλμ. από τη Λαμία στο κέντρο του Νομού Φθιώτιδος βρίσκονται τα Καμένα Βούρλα. Είναι το μεγαλύτερο και το πληρέστερο θέρετρο, όχι μόνο της Φθιώτιδας αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας. Βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού Κόλπου και σε πολύ μικρή απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Εύβοια.

Κτισμένα στην περιοχή του αρχαίου Θρονίου των Λοκρών, κατά μήκος της παραλίας, που σχηματίζεται από δύο μικρούς κόλπους και κάτω από το καταπράσινο και βραχώδες όρος Κνημίς, το οποίο υψώνεται σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τη θάλασσα. Η θάλασσα των Καμένων Βούρλων δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βάθος καθώς το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι στα 40 – 45 μέτρα. Τα νερά του Μαλιακού είναι καθαρά και ήρεμα συνήθως ενώ ο βυθός είναι αρχικά καλυμμένος με φύκι και εν συνεχεία με ψιλή άμμο. Οι ακτές των Καμένων Βούρλων είναι καλυμμένες με μικρές πέτρες και βότσαλα κάνοντας τις παραλίες ιδανικές για κολύμπι. Το βουνό Κνημίς είναι καταπράσινο, καλυμμένο κυρίως από πεύκα και οξιές και άγριους θάμνους. Υψώνεται στα 700 μέτρα περιμετρικά των Καμένων Βούρλων. Είναι βραχώδες και με απότομες πλαγιές κάνοντας το ιδανικό για ορειβασία ή κατάβαση σε πολλά σημεία του. Η θέα είναι εκπληκτική από οποιοδήποτε σημείο του βουνού καθώς απλώνεται εμπρός σου η κωμόπολη των Καμένων Βούρλων, ολόκληρος ο Μαλιακός Κόλπος και ένα μέρος της πανέμορφης Εύβοιας. Παρατηρώντας τη θάλασσα παρατηρείς κάποιους μικρούς νησιωτικούς σχηματισμούς. Είναι οι νήσοιΛιχάδες και η Στρογγυλή ή τα Λιχαδονήσια σε απόσταση μόλις 10 ναυτικών μιλίων από τα Καμένα Βούρλα. Ο μύθος λέει πως ο Λίχας, γίγαντας της μυθολογίας, πάλευε με τον Ηρακλή, γιό του Δία, και ο Ηρακλής τον νίκησε και τον σκόρπισε στην θάλασσα. Το σώμα του είναι οι Λιχάδες και το κεφάλι του είναι η νήσος Στρογγυλή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πανέμορφους σχηματισμούς με καταπράσινα νερά και πολλές μικρές παραλίες με χρυσή άμμο.

Τα Καμένα Βούρλα έχουν 3500 μόνιμους κατοίκους. Το 2000 έγινε Καποδιστριακός Δήμος Καμένων Βούρλων με τα δημοτικά διαμερίσματα του Καινούριου, της Καρυάς και του Ρεγγινίου να προσαρτώνται σε αυτόν. Τώρα ο Δήμος Καμένων Βούρλων έχει περίπου 5000 μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι ξεπερνούν τους 10000 κατοίκους.Με το νέο νόμο Καλλικράτη ταΚαμένα Βούρλα πλέο ν ανήκουν στο διευρυμένο Δήμο Μώλου-Αγίου Κων/νου με έδρα τα Καμένα Βούρλα
 

Οι κάτοικοι των ΚΑμένων Βούρλων ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και την διατήρηση τουριστικών επιχειρήσεων. Έχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετερίες, καταστήματα με souvenir και άλλα διάφορα καταστήματα. Επίσης ασχολούνται με τη γη, την κτηνοτροφία οικόσιτων ζώων και την αλιεία, που όμως τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά περιορισμένη.

Στα Kαμένα Bούρλα μπορεί κανείς να γευτεί νοστιμότατα φρέσκα ψάρια της περιοχής στις πολυάριθμες γραφικές ταβέρνες κατά μήκος της παραλίας, δίπλα στο κύμα αλλά και μαγειρευτά τοπικά εδέσματα στα εστιατόρια της περιοχής. Oι επισκέπτες όλων των ηλικιών μπορούν να επιλέξουν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους, το παγωτό τους ή τα νοστιμότατα τοπικά γλυκά από ένα πλήθος cafe bar και ζαχαροπλαστείων. H βόλτα στην παραλία είναι απολαυστική κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όπου όλη η παραλία κατά μήκος σφύζει από ζωή. Επίσης λειτουργεί κατα τη διάρκεια όλης της χρονιάς ο τουριστικός λιμένας ο οποίος είναι κατάλληλος για ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό σε νερό, καύσιμα, κ.λ.π.

Τα Καμένα Βούρλα πρωταγωνίστησαν την τελευταία τριακονταετία και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην τουριστική ανάπτυξη της Φθιώτιδας και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδος. Αυτό συντελείται κυρίως για τους εξής λόγους. Κυρίως διότι ο Κεντρικός Οδικός ’ξονας που συνδέει την Νότια με τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, περνά δίπλα από τα Καμένα Βούρλα. Επιπλέον διότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα με απόλυτη αρμονία. Ακόμη για τις τουριστικές υποδομές που υπάρχουν στην περιοχή αφού υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο camping της Ελλάδας που φιλοξενούσε χιλιάδες τουριστών κάθε καλοκαίρι και λόγω των πολλών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συντηρούν αρκετές οικογένειες στην περιοχή. Τέλος, σημαντικότατο ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της  περιοχής έπαιξαν οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων.

 Αγιος Κωνσταντινος

Σ΄ απέραντους ελαιώνες που αγγίζουν το γαλανό της θάλασσας, στο χώρο που κάποτε υπήρχε το ξακουστό λιμάνι των Φωκαίων και των Eπικνημηδίων Λοκρών, βρίσκεται ο όμορφος Δήμος του Aγίου Kωνσταντίνου. Στο γραφικό λιμάνι του, φεύγουν κι έρχονται τα πλοία που μεταφέρουν τον επισκέπτη στη Bόρεια Eύβοια και τις Σποράδες.

Η σημερινή κωμόπολη του Αγίου Κων/νου, είναι κτισμένη στη θέση όπου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα ο Δαφνούντας, τελευταία δυτική πόλη της χώρας των Οπουντίων Λοκρών. Η πόλη προστατευόταν από μακρά τείχη - ερείπια των οποίων σώζονται στη θέση "Ισώματα" - και ήταν το πιο σπουδαίο λιμάνι της περιοχής. Στην περίοδο της τουρκοκρατίας άρχισαν να δημιουργούνται γύρω από τα ερείπια της αρχαίας πόλης διάφοροι οικισμοί. Σημαντικότεροι από τους οικισμούς αυτούς, ήταν: του Βορλοβού, της Ευλογιάς και του Νεοχωρίου.

Το 1832, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές η βυζαντινή εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη θέση "Γράδος". Εδώ, έγινε η μετεγκατάσταση των κατοίκων των ανωτέρω οικισμών, όπου ο σημερινός Αγιος Κωνσταντίνος.

Το 1894, έπειτα από τους μεγάλους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή, ο Αγιος Κωνσταντίνος καταστράφηκε και πολλά σπίτια βυθίστηκαν στη θάλασσα. Στα πλαίσια της ανοικοδόμησης που ακολούθησε, έγινε τότε ένα καταπληκτικό σχέδιο πόλης που προέβλεπε χώρους πρασίνου και δεντροστοιχίες σε όλο το μήκος της κεντρικής παραλιακής ζώνης. Από το 1960 που κατασκευάστηκε η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ο Αγιος Κωνσταντίνος εξελίχθηκε σε μια από τις πιο πλούσιες κωμοπόλεις της Ελλάδας. Από τότε, την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η γραφική πλατεία του Αγίου Νικολάου με το υπαίθριο θέατρο και τα αιωνόβια πλατάνια, ο υδροβιότοπος της περιοχής "Βρωμολίμνης", η παλαιά εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου με βυζαντινά ψηφιδωτά, ο Αγιος Ταξιάρχης της Αγναντης και το θέρετρο του Λογγού (για κολύμπι και ψάρεμα) αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα αυτής της περιοχής.

 

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Παλιά ονομασία του χωριού Λιαπάτες, ΝΑ του Μώλου, (πιθανώς το όνομα να είναι τουρκικής προέλευσης Λιαπάτ – αγάς). Πολλοί κάτοικοι του Αγίου Χαραλάμπους έχουν μετοικήσει στο Μώλο. Η θέα προς τον ελαιώνα και τη θάλασσα είναι μαγευτική ενώ το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία είναι ιδανικό για περιπάτους και πικ-νικ.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Βρίσκεται δυτικά του Μώλου. Είναι πεδινό χωριό κοντά στη θάλασσα με κατοίκους που  ψαρεύουν στη φάση της άμπωτης με ΄λιβάρι΄(παραδοσιακός τρόπος αλιείας).   Τα ψάρια καθώς και τα θαλασσινά σε όλη της περιοχή είναι  νοστιμότατα λόγω της ειδικής σύστασης του θαλασσινού νερού της περιοχής. Γραφικότητα παρουσιάζει και το εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας.

ΑΝΑΒΡΑ

Ορεινό χωριό με θέα προς τη θάλασσα!  Το τοπίο που ατενίζει κανείς από το χωριό προς όλο το Μαλιακό κόλπο σχεδόν, είναι μοναδικό την ημέρα όσο και τη νύχτα, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη ΄μύτη΄ της Εύβοιας. Εκεί βρίσκονται και τα απομεινάρια της αρχαίας Ακρόπολης και ο χώρος λόγω των ευρημάτων εκ των ανασκαφών έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός.Εκτός από τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα καφενεία και τον Ορειβατικό Ξενώνα ή Καταφύγιο που μπορεί να επισκεφτεί κανείς, ακόμα και μια βόλτα κατά μήκος του χωριού προσφέρει μια θέα που κόβει την ανάσα. Στο καταφύγιο πραγματοποιούνται πεζοπορικές διαδρομές, φυσιολατρικές, πολιτιστικές, προσκοπικές εκδηλώσεις, φυσιολατρικό πανηγύρι, ορεινός αγροτικός τουρισμός.

 ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ

 

 

Πρόκειται για ένα ωραίο χωριό  της Λοκρίδας, νότια του Μώλου, με θέα στο Μαλιακό Κόλπο και με σύγχρονα κτίσματα. Το όνομά του παλιά ήταν Ρετζέρι κατά την τουρκοκρατία και πήρε το σημερινό του όνομα από το αρχαίο βουνό Καλλίδρομο. Την πρωτομαγιά οι κάτοικοι μαζεύονται στις «πουρνάρες». Μερικές πελεκητές βρύσες διατηρούνται ακόμη. Στη τοποθεσία «Χαβούζι» δημιουργήθηκαν σταλακτίτες από τη συνεχή ροή του νερού, ενώ σε κάποιο σημείο, κοντά στον οικισμό υπάρχει μικρός καταρράκτης ύψους 20 περίπου μέτρων

 

ΚΟΜΝΗΝΑ

Ιστορικής ονομασίας χωριό από τους Βυζαντινούς Κομνηνούς Αυτοκράτορες. Η Αννα Κομνηνή είχε χτίσει μοναστήρι στη θέση του Αη Γιάννη Κομνήνης-Ρεγγινίου.  Ξεχωριστό και για το γνωστό Μπουρβάρι, έναν δρόμο γεμάτο πλατάνια και κισσό, όπου το νερό τρέχει ασταμάτητα.

 ΚΑΡΑΒΙΔΙΑ

Οικισμός που βρίσκεται ΒΔ της Μενδενίτσας με κατοίκους που ασχολούνται με την γεωργία και τη δενδροκομία.   Η θέα και εδώ είναι καταπληκτική. Εντυπωσιάζει το δάσος της πεδινής πεύκης, το φαράγγι του Λατζορέματος, ενώ από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία ατενίζει κανείς την πανοραμική θέα προς όλο το Μαλιακό Κόλπο.

ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ

Παραδοσιακό πετρόχτιστο και πανέμορφο χωριό με  ιστορικό κάστρο από την εποχή της Eνετοκρατίας.   Στην πλατεία του, ένοιωσε ο περιηγητής Muller ότι βρίσκεται στο μπαλκόνι του Μαλιακού. Εκεί δεσπόζει και ο υπεραιωνόβιος πλάτανός της όπου γινόταν το Τούρκικο παζάρι. Παραδοσιακοί κουραμπιέδες, χυλοπίτες και τσίπουρα στις ταβέρνες και τα καφενεία, θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο το καλοκαίρι και ότι και να διαλέξει να παρακολουθήσει κανείς έχει άλλη αίγλη. Εκεί βρίσκεται και το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας κυριολεκτικά χωμένο στη βλάστηση.

ΣΚΑΡΦΕΙΑ

Μετονομασία του παλαιού χωριού Αντερη ή Αντερα ή Αντιρρα. Η περιοχή κατά την αρχαιότητα και το Βυζάντιο υπήρξε παραγωγικότατη σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείται ο μεγαλύτερος σιτοβολώνας της Ελλάδας μετά την Κορινθία. Η ανθηρή της οικονομία καθώς και των γύρω πόλεων είχε σαν αποτέλεσμα την ακμή των γραμμάτων και των τεχνών.Στη Σκάρφεια εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ο γνωστός Φάρος «Χιλιομίλι» (απέχει χίλια μίλια από την Κωνσταντινούπολη), έχοντας δημιουργηθεί από την  ένωση του βοάγριου ποταμού ή Πλατανιά με το Λιαπατόρεμα. Πρόκειται για το σημείο όπου σύμφωνα με τις μελέτες θα ξεκινούσε η ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου.  Πηγή.elladorama.gr  http://kamenavourla.net/

Το Ρεγγίνι

Aπέχει 8 χλμ. από τα Kαμένα Βούρλα, χωμένο μέσα σε μια υπέροχη φύση. Οι διαδρομές είναι όλες ξεχωριστές και οδηγούν στο σημείο συνάντησης των οπλαρχηγών του 1821 για να δώσουν την 26η Αυγούστου την δοξασμένη μάχη στα Βασιλικά.

Ακόμη οδηγούν στα σημεία διεξαγωγής του "Ράλλυ Ακρόπολις", το οποίο περνάει μέσα από το Ρεγγίνι για να ξεσκονίσει μνήμες και ομορφιές. Στις παρυφές του Ρεγγινίου περνά ο ποταμός Βοάγριος που φέρνει την ονομασία του από τα χρόνια του Ομήρου.

’λλα αξιοθέατα στην περιοχή του χωριού είναι η τοποθεσία με την σημερινή ονομασία "Παλαιοκάστρα", η οποία αποτελεί τα ερείπια της Ομηρικής πόλης Τάρφης ή Ναρύκας, γενέτειρας του ήρωα του Τρωϊκού πολέμου Αίαντα του Λοκρού η οποία ασκούσε έλεγχο στα περάσματα της Φοντάνας και των Βασιλικών.

Το Καινούριο

Οπως αναφέρει ο 'Ομηρος, το Καινούργιο είναι κτισμένο στην περιοχή της Αρχαίας Πόλης Θρόνιο. Χωριό όμορφο, γραφικό και συνάμα σύγχρονο. Φιλόξενοι κάτοικοι, παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία και καφέ υπόσχονται στους επισκέπτες όμορφες και ξένοιαστες στιγμές.
Ιδιαίτερα δροσερή για το καλοκαίρι είναι η παραλία του χωριού. Η ομορφιά του τοπίου, οι γραφικές ψαροταβέρνες και τα καφέ προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. 
Στην παραλία του χωριού Καινούργιο υπάρχουν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι, παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Καρυά

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων πάνω από το μοναστήρι και συνολικής απόστασης 10 χλμ. από τα Καμένα Βούρλα βρίσκεται η Καρυά, παραδοσιακό ορεινό με καταπληκτική θέα στους γύρω ορεινούς όγκους και κοιλάδες.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο κύριος πληθυσμός των Καμένων Βούρλων είναι απόγονοι κατοίκων της Καρυάς. Τα Καμένα Βούρλα μέχρι και πριν εξήντα χρόνια ήταν ελώδεις περιοχές και χωράφια μέχρι που οι κάτοικοι της κατέβηκαν από την Καρυά και άρχισαν να χτίζουν στην περιοχή. Σαφώς αργότερα άρχισε να προσελκύεται πληθυσμός και από άλλες περιοχές εντός Νομού λόγω του φυσικού κάλλους, του συνδυασμού βουνού – θάλασσας και του ιδανικού κλίματος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Πλέον η Καρυά προσμετρά λίγους μόνο κατοίκους από τους παλαιούς, πιστούς του χωριού, με τους Καμενοβουρλιώτες όμως να διατηρούν ακόμη και να επισκευάζουν τα εκεί σπίτια τους. Επιπλέον διατηρούν ακόμη, οι περισσότεροι τουλάχιστον, τις εκτάσεις τους κυρίως στάρια και ελιές στην περιοχή. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια υπάρχει και από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή μία τάση ανάπτυξης του χωριού διοχετεύοντας κεφάλαια για κατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων και εγκαταστάσεων φωτισμού. Τέλος είναι έντονο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στην περιοχή κυρίως ’γγλων και Γερμανών, καθώς τα τελευταία χρόνια αγοράζουν εκτάσεις για κατασκευή κατοικιών,  κυρίως.

 

Υπηρεσίες
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κατεβάστε το Toolbar του agiosserafimnews

 original feed View Feed XML

  

Share

Τα βραβεία μας

Επικοινωνία

Βιβλίο επισκεπτών

Συνεργασία με Webmasters

Χρήσιμα

Εξωτερικές συνδέσεις:

Συνεργασίες
WEBMASTERS

rodon-cafe

Ζώα και φύση

Πυργαδίκια

pramnos.net

auto-strata

Γίνε Συνεργάτης μας μονο με ενα e-mail Επικοινωνία

Ψηφίστεμας
cool 50.tv 

Zortal topsite

THESSALONIKI TOP SITES

BizDirectory.gr

CREEK SITES

Χρήσιμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                          Κατασκευή site Κανταράκης Κων/νος  Επικοινωνία

                                             Εάν, χωρίς την πρόθεσή μας, θίγουμε μέσω των σελίδων μας πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.